15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

      Reacties uitgeschakeld voor 15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

 

15-minuten-wokschotel-met-knoflookgamba’s

15 minuten wokschotel met knoflookgamba's

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Wokken
Land van herkomst: Oosters
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: fijne-receptjes.nl

Wat gaat er in:

  • 200  g sugar snaps
  • 200  g noedels (udon )
  • paprika
  • courgette
  • zonnebloemolie
  • avocado
  • bosje bosuitjes
  • 125  g taugé
  • 100  ml chilisaus (sweet )
  • 150  ml tomatenketchup
  • 24  gamba's
  • teentjes knoflook
  • el gebakken uitjes
  • el cashewnoten

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

Wokschotel

  • Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.
  • Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
  • Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes.
  • Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten.
  • Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
  • Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.

Knoflookgamba's

  • Maak de gamba's schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie op een teppanyaki plaat of in een koekenpan.
  • Fruit de knoflook circa 3 minuten.
  • Bak de gamba's om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Tips / Opmerking

Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.