Mosselen … la Springer

      Geen reacties op Mosselen … la Springer

 

Mosselen … la Springer

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg verse mosselen
  • 3 tomaten
  • 200 gr maïs
  • 25 gr roomboter
  • zout
  • peper
  • 25 gr kruidenboter
  • 2 takjes verse peterselie
  • gemalen Parmezaan

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  • Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  • Snijd de tomaten kruisgewijs in en dompel ze afwisselend in kokend en
  • koud water. Verwijder de vellen en snijd de tomaten in stukjes.
  • Stoof de tomatenblokjes in de boter en voeg de ma‹s toe.
  • Hak de peterselie fijn en roer ze door de kruidenboter.
  • Vul de grootste schelpen met een laagje tomaten-ma‹s-mengsel. Leg er een
  • mossel op en daarop een klontje kruidenboter.
  • Verwarm ondertussen de oven op 250ø voor. Leg de mosselen in vier
  • vuurvaste schalen en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet het
  • gerecht circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.