Mosselen … la Springer

      Geen reacties op Mosselen … la Springer

 

Mosselen … la Springer

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg verse mosselen
  • 3 tomaten
  • 200 gr suikermais
  • 25 gr roomboter
  • zout
  • peper
  • 25 gr kruidenboter
  • 2 takjes verse peterselie
  • gemalen Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  2. Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  3. Snijd de tomaten kruisgewijs in en dompel ze afwisselend in kokend en
  4. koud water. Verwijder de vellen en snijd de tomaten in stukjes.
  5. Stoof de tomatenblokjes in de boter en voeg de ma‹s toe.
  6. Hak de peterselie fijn en roer ze door de kruidenboter.
  7. Vul de grootste schelpen met een laagje tomaten-ma‹s-mengsel. Leg er een
  8. mossel op en daarop een klontje kruidenboter.
  9. Verwarm ondertussen de oven op 250ø voor. Leg de mosselen in vier
  10. vuurvaste schalen en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet het
  11. gerecht circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.