Cajun bonensoep uit New Orleans

      Reacties uitgeschakeld voor Cajun bonensoep uit New Orleans

 

Print

Cajun bonensoep uit New Orleans

Categorie Soepen
Keuken Americaanse keuken
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 400 gr tomaatblokjes blik
  • 1 1/2 eetlepel gefruite uitjes
  • 1 groene paprika in heel kleine blokjes
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlepel grove Franse mosterd
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 4 lente-uitjes in ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr plakjes rookvlees in reepjes
  • 3 dl kippenbouillon (tablet)
  • 1 blikje rode bonen uitgelekt (uitlekgewicht 280 gr)
  • 1 eetlepel fijngehakte bleekselderij
  • verse koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de tomatenblokjes uitlekken, vang het vocht op.
  • Laat het tomatenvocht met de uitjes, paprika, kruiden, mosterd, worcestershiresaus en tabasco op zacht vuur in 10-15 minuten tot een dikke saus inkoken.
  • Voeg de lente-ui, de uitgeperste knoflook en het rookvlees toe en kook die ± 3 minuten zachtjes mee.
  • Verwarm de bouillon en voeg die met de bonen en de tomaatblokjes aan het mengsel toe.
  • Warm alles goed door.
  • Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de bleekselderij, koriander en lenteui. 
  • Serveer de soep met matzes en een lekkere knapperige salade van kleine blokjeskomkommer (zonder zaadjes) gemengd met bieslook.