Erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep

 

Erwtensoep

Print
Categorie: Soepen
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 1 pak spliterwten
  • ½ knolselderij met blad
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 bakje baconreepjes
  • 400 gram varkensvlees
  • 1 rookworst
  • bouillonblokjes/maggiblokjes

Bereidingswijze

  • Was de erwten en doe ze samen met het vlees en de baconreepjes in een pan met 2 liter water. Breng aan de kook, schuim het af en laat minimaal 2½ uur trekken.
  • Voeg bouillon- of maggiblokjes en peper naar smaak toe.
  • Maak de groente schoon, snijd in grove stukken en voeg dit aan de soep toe. Voeg ook het selderijblad toe. Goed roeren.
  • Laat dit gedurende 1½ uur op zacht vuur trekken, tussendoor goed blijven roeren.
  • Maak intussen de rookworst warm. Als de worst warm is, in plakjes snijden.
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  • Als de soep op smaak is, de aardappel en rookworst toevoegen.
  • Serveer met roggebrood en katenspek.