Aardappel basilicumsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel basilicumsoep
Print

Aardappel basilicumsoep

Categorie Soepen
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 250 gr aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 eetlepels pesto basilicumsaus
  • 2 eetlepels fijngeknipte basilicum

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de aardappel al omscheppend even aan.
  • Voeg het bouillontablet en 4 dl water toe en kook de aardappels in ± 8 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de basilicum over.