Aardappel-doperwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel-doperwtensoep

 

Print

Aardappel-doperwtensoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Nederlandse keuken
Voorbereidingstijd 30 minuten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • ui
  • teentje knoflook
  • 500  g kruimige aardappelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.2  l water
  • groentebouillonblokjes
  • 300  g doperwten diepvries
  • 150  g maïs korrels uit blik
  • 300  g gerookte forelfilet
  • sneetjes roggebrood
  • 60  ml crème fraîche
  • bakje tuinkers

Extra nodig

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snijd de ui in ringen. 
  • Pel en snijd de knoflook grof. 
  • Schil en snijd de aardappels in stukjes. 
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. 
  • Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon. 
  • Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee.
  • Pureer de soep met een staafmixer. 
  • Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep. 
  • Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken. 
  • Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes. 
  • Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.

Serveren

  • Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.