Aardappel-doperwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel-doperwtensoep

 

Aardappel-doperwtensoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Nederlandse keuken
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ui
  • teentje knoflook
  • 500  g kruimige aardappelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.2  l water
  • groentebouillonblokjes
  • 300  g doperwten diepvries
  • 150  g maïs korrels uit blik
  • 300  g gerookte forelfilet
  • sneetjes roggebrood
  • 60  ml crème fraîche
  • bakje tuinkers

Extra nodig

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snijd de ui in ringen. 

  2. Pel en snijd de knoflook grof. 

  3. Schil en snijd de aardappels in stukjes. 

  4. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. 

  5. Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon. 

  6. Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee.

  7. Pureer de soep met een staafmixer. 

  8. Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep. 

  9. Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken. 

  10. Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes. 

  11. Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.

Serveren

  1. Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.