Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 25 gr boter
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  • 7 1/2 dl visbouillon of water
  • 2 dl melk
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 250 gr gepelde garnalen
  • zout peper
  • 750 gr in blokjes gesneden schelvisfilet of kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 1/2 dl olijfolie of zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. 

  2. Roer de bloem door het uimengsel.

  3. Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.

  4. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ± 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.

  5. Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep.
  6. Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken.

  7. Bak intussen de visblokjes.
  8. Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.
  9. Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  10. Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.

  11. Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.