Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  • 7 1/2 dl visbouillon of water
  • 2 dl melk
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 250 gr gepelde garnalen
  • zout peper
  • 750 gr in blokjes gesneden schelvisfilet of kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 1/2 dl olijfolie of zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. 
  • Roer de bloem door het uimengsel.
  • Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ± 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.
  • Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Bak intussen de visblokjes.
  • Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.
  • Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.