Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen
Print

Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 grote aardappelen
  • 500 g verse garnalen
  • 2 verse tomaten
  • 250 g zure room
  • 250 g gerookt spek
  • bieslook
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder het pantser van de garnalen.
  • Neem vier grote aardappelen, schrob ze schoon en kook ze gaar in de schil.
  • Wentel iedere aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig middendoor. 
  • Verwijder de huid en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in de pan tot ze krokant zijn.
  • Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook.
  • Vul de aardappelen met een flinke lepel zure room.
  • Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek.
  • Kruid met peper en zout.