Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 grote aardappelen
  • 500 g verse garnalen
  • 2 verse tomaten
  • 250 g zure room
  • 250 g gerookt spek
  • bieslook
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder het pantser van de garnalen.
  2. Neem vier grote aardappelen, schrob ze schoon en kook ze gaar in de schil.
  3. Wentel iedere aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig middendoor. 

  4. Verwijder de huid en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in de pan tot ze krokant zijn.
  6. Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook.
  7. Vul de aardappelen met een flinke lepel zure room.
  8. Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek.
  9. Kruid met peper en zout.