Aardappel gratin (klassiek)

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel gratin (klassiek)

 

Aardappel gratin (klassiek)

Recept categorie Gerecht met groenten, Ontbijt, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Porties 35 personen
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • 3 kg. Aardappel schijfjes
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gr. boter
  • 1 ltr. Room
  • 1 ltr. Melk
  • 200 gr. eidooier
  • 35 gr. zout
  • 2 gr. gemalen peper

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Beboter de gasronormslee, pers de knoflook uit en smeer deze uit over de gastronormslee.
  2. Meng de room, melk, eidooier, zout en peper.
  3. Stort de aardappelschijfjes in de gastronormslee, giet het roommengsel er over en schep alles even goed door.
  4. Dek de slee af met aluminiumfolie en gaar de gratin in de oven, stand hete lucht met stoom 150 ºC, 90 minuten.
  5. Laat de gratin in de snelkoeler afkoelen tot 7ºC en bewaar hem in de koeling tot gebruik.