Aardappel gratin (klassiek)

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel gratin (klassiek)

 

Aardappel gratin (klassiek)

Aardappel gratin (klassiek)

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Ovenschotel
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 35 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg. aardappel
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gr. boter
  • 1 ltr. Room
  • 1 ltr. Melk
  • 200 gr. ei
  • 35 gr. zout
  • 2 gr. peper

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Beboter de gasronormslee, pers de knoflook uit en smeer deze uit over de gastronormslee.
  • Meng de room, melk, eidooier, zout en peper.
  • Stort de aardappelschijfjes in de gastronormslee, giet het roommengsel er over en schep alles even goed door.
  • Dek de slee af met aluminiumfolie en gaar de gratin in de oven, stand hete lucht met stoom 150 ºC, 90 minuten.
  • Laat de gratin in de snelkoeler afkoelen tot 7ºC en bewaar hem in de koeling tot gebruik.