Aardappel-groentetajine

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel-groentetajine

 

Aardappel-groentetajine

Recept categorie Gerecht met groenten, Stoofpot
Extra info Vegetarisch
Bereidingstijd 2 Uren 15 minuten
Totaal tijd 2 Uren 15 minuten
Porties 4
Calorieën 295 kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 1 bos bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g sperziebonen
  • 400 g aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g abrikozen gewelde
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 1 theelepel honing

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ui grof snipperen. Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in grote stukken snijden. Sperziebonen schoonmaken en wassen. Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Ui fruiten en andere groenten toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alle groenten net niet onderstaan. Abrikozen, saffraan, koriander, kaneelstokje, kruidnagels en honing toevoegen. Alles aan de kook brengen. Groenten met deksel schuin op pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ca. 2 uur gaar stoven

Tips / Opmerkingen

Als u dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren kunt u 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.

Voedingsfeiten
Aardappel-groentetajine
Hoeveelheid per portie
Calorieën 295 Calorieën van vet 90
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 10g 15%
Totaal koolhydraten 46g 15%
Eiwit 6g 12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.