Aardappel kaas pannenkoek

      Geen reacties op Aardappel kaas pannenkoek

 

Aardappel kaas pannenkoek

Recept categorie Gerecht met groenten, Pannekoeken
Extra info Vegetarisch
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • 2 eieren geklutst
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 el bloem
  • 1 tl koriander fijngehakt verse
  • 60 g cheddar-kaas gerapst
  • 2 el olijolie
  • 1 dl yoghurt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en rasp ze.
  2. Was ze goed schoon onder koud stromend water, laat het uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek en dep droog.
  3. Meng de aardappels, eieren, ui, bloem, koriander, kaas, en peper naar smaak in een schaal.
  4. Verwarm de olie boven een matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
  5. Spreid het aardappelmengsel uit over de bodem van de pan en laat het 15 minuten zachtjes bakken.
  6. Zet de pan daarna nog 10 minuten onder een op matig vuur voorverwarmde grill tot de bovenkant goudbruin is en de
  7. pannenkoek door en door gaar.
  8. Snijd de pannenkoek in taartpunten en serveer ze met een schep yoghurt erop.