Aardappel kervelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel kervelsoep

Aardappel kervelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr aardappelen
  • 3 groentebouillontablet
  • 3 eetlepels kervel
  • 2 eetlepels zure room
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water en het bouillontablet in ± 20 minuten gaar.

  2. Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en de zure room door.

  3. Breng de soep op smaak met peper.
  4. Magnetron: doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.

  5. Voeg het bouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.