Aardappel Mouseline

      Geen reacties op Aardappel Mouseline

 

Print

Aardappel “mouseline”

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen met “gevoel”.
  • Koken van aardappelen.
  • Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en doe ze in de pan.
  • Spoel ze met koud water.
  • Zet de aardappelen voor de helft onder water.
  • oeg het zout toe, zodat het water zo zout als zeewater is. Proef dit.
  • Breng het geheel met de deksel erop aan de kook.
  • Draai het gas zo laag dat het rustig door kookt.
  • Laat de aardappelen rustig gaar koken.
  • Prik met een vleesvork of de aardappelen gaar zijn.
  • Als de aardappelen te gaar worden nemen ze teveel vocht op en wordt je puree te slap!
  • Als de aardappelen gaar zijn al het water af gieten.
  • Laat de aardapppelen met de deksel er nog op ca. 10 minuten nagaren.
  • Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
  • Weeg nu of je nog 1 kilo hebt. (anders klopt de verhoudingmet het vocht niet)
  • Doe de puree in de bekken van de Robot coupe en doe de room en de olie al draaiend bij de puree.
  • Breng de puree lekker hoog op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Laat de puree niet te lang draaien dan wordt hij taai.
  • Terugkoelen en bewaren.