Aardappel Mouseline

      Geen reacties op Aardappel Mouseline

 

Aardappel “mouseline”

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Materialen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen met “gevoel”.
  2. Koken van aardappelen.
  3. Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en doe ze in de pan.

  4. Spoel ze met koud water.

  5. Zet de aardappelen voor de helft onder water.

  6. oeg het zout toe, zodat het water zo zout als zeewater is. Proef dit.

  7. Breng het geheel met de deksel erop aan de kook.

  8. Draai het gas zo laag dat het rustig door kookt.

  9. Laat de aardappelen rustig gaar koken.

  10. Prik met een vleesvork of de aardappelen gaar zijn.

  11. Als de aardappelen te gaar worden nemen ze teveel vocht op en wordt je puree te slap!

  12. Als de aardappelen gaar zijn al het water af gieten.

  13. Laat de aardapppelen met de deksel er nog op ca. 10 minuten nagaren.

  14. Pureer de aardappelen met de pureeknijper.

  15. Weeg nu of je nog 1 kilo hebt. (anders klopt de verhoudingmet het vocht niet)

  16. Doe de puree in de bekken van de Robot coupe en doe de room en de olie al draaiend bij de puree.

  17. Breng de puree lekker hoog op smaak met vers gemalen peper en zout.

  18. Laat de puree niet te lang draaien dan wordt hij taai.

  19. Terugkoelen en bewaren.