Aardappel olijven muffins

      Geen reacties op Aardappel olijven muffins

 

Aardappel olijven muffins

Aardappel olijven muffins

Recept printen Pin
Recept categorie: Bijgerecht/ Cupcakes / Muffins/ Hartige taart/ met groenten
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 8 muffins
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 100 gr ontbijtspek (gesnipperd)
  • 2 sjalot (gesnipperd)
  • zout (peper)
  • 2 ei (gesplitst)
  • 200 gr aardappel (rauwegeraspt)
  • 100 gr bloem (gezeefd)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gr boter (gesmolten )
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 12 olijven (in plakjes)

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °.
  • In droge koekepan spek uitbakken.
  • Sjalot toevoegen ca 5 minuten bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm,olijven, zout, peper, spek en sjalot.
  • Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen.
  • Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerking

Wijnadvies;

Een koele, kruidige ros‚ smaakt goed bij de aardappelmuffins met olijven.
Bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië

Idee:

vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.