Aardappel tomaten omelet

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel tomaten omelet
Print

Aardappel tomaten omelet

Categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. 
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. 
  • Klop in een kom de eieren met een scheutje water, wat zout en peper los. 
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes. 
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes. 
  • Voeg de plakjes tomaat toe en fruit deze mee tot bijna al het vocht is verdampt. 
  • Voeg dan de aardappelplakjes toe en strooi er wat peper en zout over. 
  • Draai de hittebron laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes bakken. 
  • Giet dan de eieren erbij en laat de omelet zachtjes bakken tot de eieren zijn gestold. 
  • Laat de omelet op een schaal glijden en klap hem dubbel.