Aardappel tomatenpuree met braadworst

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel tomatenpuree met braadworst

Aardappel tomatenpuree met braadworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Totaal tijd 35 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1,5 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken.
  • 1 citroen sap er van
  • 2 peren geschild en in parten
  • Zout
  • 400 gr tomaten blokjes
  • 50 gr bakboter
  • 3 el fijngeknipte bieslook
  • 4 braadworsten
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  2. Verhit intussen de bakboter en braad de worsten rondom bruin en in ± 20 Min gaar.
  3. Schep het citroensap pver de peerparten. Dep ze droog en vak ze de laatste 10 minuten met de worstjes mee.
  4. Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat er een puree ontstaat.
  7. Berng hem op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de puree met de worst, de peer en de saus.
  9. Lekker met gekookte worteltjes