Aardappel tomatenpuree met braadworst

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel tomatenpuree met braadworst
Print

Aardappel tomatenpuree met braadworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Totale tijd 35 minuten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken.
  • 1 citroen sap er van
  • 2 peren geschild en in parten
  • Zout
  • 400 gr tomaten blokjes
  • 50 gr bakboter
  • 3 el fijngeknipte bieslook
  • 4 braadworsten
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  • Verhit intussen de bakboter en braad de worsten rondom bruin en in ± 20 Min gaar.
  • Schep het citroensap pver de peerparten. Dep ze droog en vak ze de laatste 10 minuten met de worstjes mee.
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat er een puree ontstaat.
  • Berng hem op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree met de worst, de peer en de saus.
  • Lekker met gekookte worteltjes