Aardappel torentjes

      Geen reacties op Aardappel torentjes

 

Print

Aardappel torentjes

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 300 gr aardappelen afkokers
  • 40 gr boter
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gr amandelen grofgehakte
  • frituurolie
  • sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat VOORBEREIDEN: aardappels in schil in ñ 20
  • minuten gaar koken. Schil verwijderen en pureren. Laat puree iets uitdampen. Boter, eidooier en
  • nootmuskaat erdoor roeren. Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water. Van puree kleine
  • torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen.
  • BEREIDEN: frituurolie tot ñ 180 èC verhitten. Torentjes met een paar tegelijk in ñ 4 minuten
  • goudgeel frituren. Bovenin sprietjes bieslook steken.
  • Idee: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden.