Aardappel vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappel vissoep
Print

Aardappel vissoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 aardappelen
  • 1/2 groene paprika
  • 150 gr kabeljauw filet
  • 1 pakje tomatensoep of 1 liter zelfgemaakte tomatensoep
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 3 tomaten
  • 50 gr garnalen
  • 50 gr gekookte mosselen
  • 2 eetlepels koffieroom
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes.
  • Breng al roerend in een pan 1 liter water met de inhoud van het pakje soep aan de kook, voeg de aardappelblokjes, de kabeljauw en de basilicum toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Ontvel intussen de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes.
  • Roer de tomaten, de garnalen en de mosselen door de soep en laat ze in ± 3 minuten door en door heet worden.
  • Breng de soep op smaak met koffieroom, zout en peper.