Aardappelblini met gerookte zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelblini met gerookte zalm

 

Aardappelblini met gerookte zalm

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram aardappelen geschild en in stukken
  • 150 gram bloem
  • 3.5 gram gedroogde gist
  • 2 eetlepels boekweitgrutten Optie !!!
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 gram verse dille
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalmfilet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Aardappels in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen. 

  2. Intussen boven kom bloem met gist zeven. 

  3. Eventueel boekweitgrutten erdoor roeren en in midden kuiltje maken. 

  4. Ei boven kuiltje breken. 

  5. Helft van melk toevoegen. 

  6. Met garde of pollepel vanuit midden tot glad beslag roeren. 

  7. Rest van melk, 1 eetlepel olie en mespunt zout erdoor roeren zodat dik beslag ontstaat. 

  8. Aardappelpuree door beslag scheppen.

  9. Beslag 30 minuten bij kamertemperatuur laten rusten.

  10. In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en kwart van beslag in koekenpan scheppen. 

  11. Beslag langzaam laten uitlopen tot blini doorsnede heeft van ca. 15 cm. 

  12. Blini in 2 minuten gaarbakken, halverwege keren. 

  13. Rest van blini's op dezelfde wijze bakken. 

  14. Blini's tot gebruik warm houden (in aluminiumfolie verpakken of in oven zetten van 150 °C). 

  15. Helft van dille fijnknippen. 

  16. Crème fraîche met fijngesneden dille en zout en peper naar smaak omscheppen. 

  17. Op elke blini flinke schep crème fraîche leggen. 

  18. Zalm over blini's verdelen. 

  19. Met rest van dille garneren.