Aardappelblini met gerookte zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelblini met gerookte zalm

 

Aardappelblini met gerookte zalm

Print
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 150 gram aardappelen geschild en in stukken
  • 150 gram bloem
  • 3.5 gram gedroogde gist
  • 2 eetlepels boekweitgrutten Optie !!!
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 gram verse dille
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalmfilet

Bereidingswijze

  • Aardappels in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen. 
  • Intussen boven kom bloem met gist zeven. 
  • Eventueel boekweitgrutten erdoor roeren en in midden kuiltje maken. 
  • Ei boven kuiltje breken. 
  • Helft van melk toevoegen. 
  • Met garde of pollepel vanuit midden tot glad beslag roeren. 
  • Rest van melk, 1 eetlepel olie en mespunt zout erdoor roeren zodat dik beslag ontstaat. 
  • Aardappelpuree door beslag scheppen.
  • Beslag 30 minuten bij kamertemperatuur laten rusten.
  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en kwart van beslag in koekenpan scheppen. 
  • Beslag langzaam laten uitlopen tot blini doorsnede heeft van ca. 15 cm. 
  • Blini in 2 minuten gaarbakken, halverwege keren. 
  • Rest van blini's op dezelfde wijze bakken. 
  • Blini's tot gebruik warm houden (in aluminiumfolie verpakken of in oven zetten van 150 °C). 
  • Helft van dille fijnknippen. 
  • Crème fraîche met fijngesneden dille en zout en peper naar smaak omscheppen. 
  • Op elke blini flinke schep crème fraîche leggen. 
  • Zalm over blini's verdelen. 
  • Met rest van dille garneren.