Aardappelblokjes met abdijkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelblokjes met abdijkaas

 

Print

Aardappelblokjes met abdijkaas

Categorie Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels zoetzure paprikareepjes (uit pot)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gram abdijkaas (bijv. pere joseph)
  • 225 gram voorgekookte aardappelblokjes
  • boter
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Paprikareepjes fijnsnijden en in kom mengen met kappertjes. 
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken van ½ cm dik snijden. 
  • Aardappelblokjes in kommetje doen.
  • In gourmetpannetje klontje boter verhitten en aardappelblokjes rondom bruinbakken. 
  • Bestrooien met ½ theelepel karwijzaad en afdekken met plakjes kaas. 
  • Pannetje onder gourmetgrill zetten en kaas laten smelten. 
  • Wat paprikamengsel erop scheppen.