Aardappelcarpaccio met tapenade

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelcarpaccio met tapenade

 

Aardappelcarpaccio met tapenade

Allerhande 1999
Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Calorieën 215 kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 30 gr ansjovis filets
  • 1 el azijn wijn-, witte
  • 1 el kappertjes
  • 500 gr krieltjes ongeschild
  • 3 el olijfolie
  • ¼ tl Dijon mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tk peterselie
  • 60 gr rucola
  • 2 zongedroogde tomaten op olie
  • ½ rode ui
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de krieltjes onder stromend water goed schoon.
  2. Breng de krieltjes in een pan water met snufje zout aan de kook.
  3. Kook de krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Pel intussen de ui.
  5. Snipper de ui fijn.
  6. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  7. Knip de peterselie fijn.
  8. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  9. Roer in een kommetje de mosterd, azijn en olie tot een sausje.
  10. Roer de ui, tomaat, ansjovis, kappertjes en peterselie door de saus.
  11. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  12. Giet de krieltjes af.
  13. Laat de krieltjes uitdampen.
  14. Snijd de kapjes van de krieltjes (kapjes worden niet gebruikt.
  15. Snijd de krieltjes in plakjes.
  16. Verdeel de krieltjes over vier bordjes.
  17. Leg de rucola op de krieltjes.
  18. Sprenkel de ansjovisdressing over de rucla.
Voedingsfeiten
Aardappelcarpaccio met tapenade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 215 Calorieën van vet 99
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 11g 17%
Totaal koolhydraten 24g 8%
Eiwit 5g 10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.