Aardappelcarpaccio met tapenade

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelcarpaccio met tapenade

 

Aardappelcarpaccio met tapenade

Allerhande 1999
Print
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Calorieën: 215
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 30 gr ansjovis filets
  • 1 el azijn wijn-, witte
  • 1 el kappertjes
  • 500 gr krieltjes ongeschild
  • 3 el olijfolie
  • ¼ tl Dijon mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tk peterselie
  • 60 gr rucola
  • 2 zongedroogde tomaten op olie
  • ½ rode ui
  • zout

Bereidingswijze

  • Boen de krieltjes onder stromend water goed schoon.
  • Breng de krieltjes in een pan water met snufje zout aan de kook.
  • Kook de krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar.
  • Pel intussen de ui.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Roer in een kommetje de mosterd, azijn en olie tot een sausje.
  • Roer de ui, tomaat, ansjovis, kappertjes en peterselie door de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de krieltjes af.
  • Laat de krieltjes uitdampen.
  • Snijd de kapjes van de krieltjes (kapjes worden niet gebruikt.
  • Snijd de krieltjes in plakjes.
  • Verdeel de krieltjes over vier bordjes.
  • Leg de rucola op de krieltjes.
  • Sprenkel de ansjovisdressing over de rucla.

Nutrition

Calorieën: 215kcal | Carbohydrates: 24g | Eiwit: 5g | Fat: 11g