Aardappelen Dauphin

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelen Dauphin

 

Print

Aardappelen Dauphin

Categorie Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen
  • 50 gr boter
  • zout
  • peper
  • snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 dl water
  • 50 gr bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was 500 gr aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook deze gaar.
  • Giet ze af en laat ze op laag vuur zonder deksel drogen.
  • Pureer de aardappelen en roer er 50 gr boter, zout, peper en een snufje nootmuskaat, 1 ei en 2 eidooiers door.
  • Breng in een sauspan 1 dl water aan de kook.
  • Voeg in ÈÈn keer 50 gr bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Neem de sauspan van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren door tot elk ei volledig in het deeg is opgenomen (blijf ± 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen).
  • Meng dit deeg door de aardappelpuree (het deeg moet 1/3 van het gewicht van de puree zijn).
  • Doe dit in een kom en laat het afkoelen.
  • Neem met een lepel scheppen van de puree en strijk deze langs de binnen-kant van de kom rond af.
  • Leg de pureerondjes in het vet en frituur ze met niet meer dan 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin.
  • Serveer ze in een met een servet beklede schaal.