Aardappelen Dauphin

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelen Dauphin

 

Aardappelen Dauphin

Recept categorie Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr aardappelen
  • 50 gr boter
  • zout
  • peper
  • snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 dl water
  • 50 gr bloem

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was 500 gr aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook deze gaar.

  2. Giet ze af en laat ze op laag vuur zonder deksel drogen.
  3. Pureer de aardappelen en roer er 50 gr boter, zout, peper en een snufje nootmuskaat, 1 ei en 2 eidooiers door.

  4. Breng in een sauspan 1 dl water aan de kook.
  5. Voeg in ÈÈn keer 50 gr bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.

  6. Neem de sauspan van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren door tot elk ei volledig in het deeg is opgenomen (blijf ± 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen).

  7. Meng dit deeg door de aardappelpuree (het deeg moet 1/3 van het gewicht van de puree zijn).

  8. Doe dit in een kom en laat het afkoelen.
  9. Neem met een lepel scheppen van de puree en strijk deze langs de binnen-kant van de kom rond af.

  10. Leg de pureerondjes in het vet en frituur ze met niet meer dan 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin.

  11. Serveer ze in een met een servet beklede schaal.