Aardappelen, peren en pekelvlees

      Geen reacties op Aardappelen, peren en pekelvlees

 

Aardappelen, peren en pekelvlees

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg. pekelvlees
  • 1 kg. peren kleiperen of pondsperen
  • 1 kg. aardappelen
  • 1 lepel aardappelmeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet het pekelvlees een nacht in het water, daarna een uur koken in ruim water.
  2. Was de peren of schil ze en kook ze 3 uur in het vleesnat.
  3. Kook de aardappelen afzonderlijk gaar.
  4. Serveer de peren in het vleesnat dat gebonden wordt met een eetlepel koud aangemengd aardappelmeel.
  5. Leg het gesneden vlees in het midden van de schaal.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.