Aardappelflensjes

      Geen reacties op Aardappelflensjes

 

Aardappelflensjes

bijgerecht voor 8 personen
Recept categorie Pannekoeken
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gr aardappelen geschild
  • 1/4 liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel creme frache
  • boter
  • 50 gr rauwe ham in reepjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN: aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar koken.
  2. Fijnstampen, melk erdoor mengen. ñ 1 uur laten afkoelen.
  3. BEREIDEN: bloem, zout, eieren, eiwitten en creme frache erdoor roeren tot stevig
  4. flensjesbeslag. In koekepan in boter kleine flensjes (doorsnede 6 cm) bakken. In 1/2 eetlepel
  5. boter rauwe ham knapperig bakken. Over flensjes strooien.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.