Aardappelgratin sous-vide

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelgratin sous-vide

Aardappelgratin sous-vide

Recept categorie Ovenschotel
Porties 35 personen
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • ½ ltr Room
  • ltr Runder- of gevogelte bouillon
  • 1 el Knoflookmix
  • 30 gr Zout
  • 2 gr Peper
  • 3 kg Dun gesneden aardappelen

Ook nodig:

  • Beker
  • Spatel
  • Grote vacuumzak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de room en bouillon met de smaakstoffen.
  2. Doe de gesneden aardappelen er door. (als de aardappel gesneden binnen komt zak dicht laten zitten tot de aardappel door de vloeistof kan)
  3. Doe deze massa in een grote vacuumzak en vacumeer dit. (stand 1½)
  4. Stoom dit gedurende 20 minuten in de steamer. (controleer of de aardappel gaar is, knijpen door de zak heen)
  5. Koel dit in de snelkoeler 45 minuten. (niet langer)