Aardappelgratin sous-vide

      Geen reacties op Aardappelgratin sous-vide

 

Aardappelgratin sous-vide

Recept categorie Gerecht met groenten, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Porties 35
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ½ ltr Room
  • ltr Runder bouillon of gevogelte bouillon
  • 1 el Knoflookmix
  • 30 gr Zout
  • 2 gr Peper
  • 3 kg aardappelen Dun gesneden

Materialen

  • Beker
  • Spatel
  • Grote vacuumzak
  • Steamer

Hoe maak ik het klaar?

  1. -Meng de room en bouillon met de smaakstoffen.
  2. -Doe de gesneden aardappelen er door.
  3. (als de aardappel gesneden binnen komt zak dicht laten zitten tot de aardappel door de vloeistof kan)
  4. -Doe deze massa in een grote vacuumzak en vacumeer dit. (stand 1½)
  5. -Stoom dit gedurende 20 minuten in de steamer.
  6. (controleer of de aardappel gaar is, knijpen door de zak heen)
  7. -Koel dit in de snelkoeler 45 minuten. (niet langer)