Aardappelgratin

      Geen reacties op Aardappelgratin

 

Aardappelgratin

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Totaal tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen geschild / vastkokend
  • 30 g boter
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 250 ml slagroom
  • 150 g Goudse kaas gemalen / oud 48+

Materialen:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met aardappelschijfjes.
  4. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout.
  5. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn.
  6. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
  7. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
  8. Verdeel de rest van de boter er in kleine stukjes over.
  9. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 30 min. in de oven.
  10. Verwijder daarna het folie en bak de gratin nog 30 min.
  11. U kunt de gratin een paar uur van te voren bereiden.
  12. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  13. Hebt u de gratin ingevroren?
  14. Ontdooi hem in de koelkast en verwarm 30 min.
  15. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tips / Opmerkingen

Als de bovenkant te donker kleurt, dek de gratin dan af met aluminiumfolie.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.