Aardappelgratin

      Geen reacties op Aardappelgratin

 

Aardappelgratin

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ met groenten/ Ovenschotel
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappel (geschild / vastkokend)
  • 30 g boter
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 250 ml slagroom
  • 150 g Goudse kaas (gemalen / oud 48+)

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met aardappelschijfjes.
  • Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout.
  • Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn.
  • Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
  • Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
  • Verdeel de rest van de boter er in kleine stukjes over.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 30 min. in de oven.
  • Verwijder daarna het folie en bak de gratin nog 30 min.
  • U kunt de gratin een paar uur van te voren bereiden.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Hebt u de gratin ingevroren?
  • Ontdooi hem in de koelkast en verwarm 30 min.
  • in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tips / Opmerking

Als de bovenkant te donker kleurt, dek de gratin dan af met aluminiumfolie.
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.