Aardappelkoekjes

      Geen reacties op Aardappelkoekjes

 

Aardappelkoekjes

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr. rauwe aardappelen
  • 20 gr. bloem
  • 2 dl. melk
  • zout
  • 1 ei
  • 60 gr. boter
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, pit en rasp ze op een grove rasp.
  2. Houd de rasp zoveel mogelijk in het water, zodat de aardappelen niet bruin kunnen worden. De geraspte massa in een doek flink uitpersen, daarna vermengen met de bloem, het zout, de peper, de melk, de eierdooier en het stijfgeklopte eiwit.
  3. Smelt een stuk boter in de koekenpan.
  4. Maak van 't beslag kleine koekjes en bak deze aan weerskanten mooi bruin. De koekjes warm opdienen.