Aardappelkroketjes

      Geen reacties op Aardappelkroketjes

 

Print

Aardappelkroketjes

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken Wereldkeuken
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappels gaar, giet af en stamp ze tot puree.
  • Verhit de frituur tot 170 graden.
  • Splits de eieren en roer de dooiers door de melk.
  • Roer dit door de puree met de boter, peterselie, peper, nootmuskaat en zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
  • Maak er met en lepelbolletje iets groter dan een tafeltennisbal. Rol deze door de paneermeel en rol dan uit tot een kroketje van 2 cm dik en 5 cm lang zonder dat er barstjes te zien zijn.
  • Klop het eiwit los met het water en dit mengselzodanig dat overal eiwit zit en vervolgen nogmaals door het paneermeel.
  • Bak ze lichtbruin in de frituur.

Tips / Opmerkingen

Variaties:

Voeg geraspte kaas naar keuze toe aan de puree. of fijngesneden ham of in plakjes gesneden en gesmoorde champignons of gare vleesresten fijngesneden.