Aardappelkroketjes

      Geen reacties op Aardappelkroketjes

 

Aardappelkroketjes

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken: Wereldkeuken
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappels gaar, giet af en stamp ze tot puree.
  2. Verhit de frituur tot 170 graden.
  3. Splits de eieren en roer de dooiers door de melk.
  4. Roer dit door de puree met de boter, peterselie, peper, nootmuskaat en zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
  5. Maak er met en lepelbolletje iets groter dan een tafeltennisbal. Rol deze door de paneermeel en rol dan uit tot een kroketje van 2 cm dik en 5 cm lang zonder dat er barstjes te zien zijn.
  6. Klop het eiwit los met het water en dit mengselzodanig dat overal eiwit zit en vervolgen nogmaals door het paneermeel.
  7. Bak ze lichtbruin in de frituur.

Tips / Opmerkingen

Variaties:

Voeg geraspte kaas naar keuze toe aan de puree. of fijngesneden ham of in plakjes gesneden en gesmoorde champignons of gare vleesresten fijngesneden.