Aardappelpasta

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelpasta

 

Print

Aardappelpasta

Categorie Pasta
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gram bloeg
  • 1 ei
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 100 gram geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)

Hoe maak ik het klaar:

  • Aardappels schoonboenen en in 20 minuten gaarkoken. 
  • Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. 
  • Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrij staal) uitspreiden en bloem erover strooien. 
  • Ei, mespunt nootmuskaat en helft van kaas door aardappelkruim mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. 
  • Deegmengsel in 6-8 porties verdelen en tot lange rollen van 1-2 cm dik vormen. 
  • Rollen in stukjes snijden.
  • Stukjes deeg (= gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken (zodra ze gaar zijn, komen gnocchi bovendrijven). 
  • Met schuimspaan uit pan nemen. 
  • Rest van kaas erbij serveren. 
  • Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.

Tips / Opmerkingen

Tip: Door met lichte druk van de duim de plakjes op de bolle zijde van een vork te drukken, krijgen de gnocchi een leuke vorm.