Aardappelpasta

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelpasta

 

Aardappelpasta

Recept categorie Pasta
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gram bloeg
  • 1 ei
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 100 gram geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Aardappels schoonboenen en in 20 minuten gaarkoken. 

  2. Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. 

  3. Aardappelkruim op werkvlak (liefst steen of roestvrij staal) uitspreiden en bloem erover strooien. 

  4. Ei, mespunt nootmuskaat en helft van kaas door aardappelkruim mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. 

  5. Deegmengsel in 6-8 porties verdelen en tot lange rollen van 1-2 cm dik vormen. 

  6. Rollen in stukjes snijden.

  7. Stukjes deeg (= gnocchi) in ruim gezouten water gaarkoken (zodra ze gaar zijn, komen gnocchi bovendrijven). 

  8. Met schuimspaan uit pan nemen. 

  9. Rest van kaas erbij serveren. 

  10. Lekker met gesmolten boter en fijngesneden verse salie.

Tips / Opmerkingen

Tip: Door met lichte druk van de duim de plakjes op de bolle zijde van een vork te drukken, krijgen de gnocchi een leuke vorm.