Aardappelpuree

      Geen reacties op Aardappelpuree

 

Print

Aardappelpuree

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg Aardappelen pan klaar
  • 600 gr Melk
  • 400 gr Boter
  • 500 gr Room
  • zout
  • peper

MATERIALEN

Hoe maak ik het klaar:

  • -Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • -Kook de aardappelen met “liefde”.
  • Koken van aardappelen.
  • - Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en doe ze in de pan.
  • -Spoel ze met koud water.
  • -Zet de aardappelen voor de helft onder water.
  • -Voeg het zout toe, zodat het water zo zout als zeewater is. Proef dit.
  • -Breng het geheel met de deksel erop aan de kook.
  • -Draai het gas zo laag dat het rustig door kookt.
  • -Laat de aardappelen rustig gaar koken.
  • -Prik met een vleesvork of de aardappelen gaar zijn.
  • -Als de aardappelen te gaar worden nemen ze teveel vocht op en wordt je puree te slap!
  • -Als de aardappelen gaar zijn al het water af gieten.
  • -Laat de aardapppelen met de deksel er nog op ca. 10 minuten nagaren.
  • -Pureer de aardappelen met de pureeknijper in de bekken.
  • -Kook de melk en doe deze al draaiend bij de puree.
  • -Doe de boter erbij en voeg de room beetje bij beetje toe, tot de puree traag vloeibaar is.
  • -Breng de puree lekker hoog op smaak met vers gemalen peper en zout. (voor toepassingen zie onderaan de
  • pagina)
  • -Laat de puree niet te lang draaien dan wordt hij taai.
  • -De puree kan zo worden gevacumeerd en worden terug gekoeld.
  • -Regenereren: 12 minuten in de steamer. (hang onder de stoomtreef een gastronormbak, voor het geval de
  • zak opengaat.

Tips / Opmerkingen

Toepassingen: Getruffeerde aardappelpuree: Breng de puree hoog op smaak met 50 gram truffelolie, zout en peper.