Aardappelpuree

      Geen reacties op Aardappelpuree

 

Aardappelpuree

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg Aardappelen pan klaar
  • 600 gr Melk
  • 400 gr Boter
  • 500 gr Room
  • zout
  • peper

MATERIALEN

Hoe maak ik het klaar?

  1. -Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. -Kook de aardappelen met “liefde”.
  3. Koken van aardappelen.
  4. - Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en doe ze in de pan.
  5. -Spoel ze met koud water.
  6. -Zet de aardappelen voor de helft onder water.
  7. -Voeg het zout toe, zodat het water zo zout als zeewater is. Proef dit.
  8. -Breng het geheel met de deksel erop aan de kook.
  9. -Draai het gas zo laag dat het rustig door kookt.
  10. -Laat de aardappelen rustig gaar koken.
  11. -Prik met een vleesvork of de aardappelen gaar zijn.
  12. -Als de aardappelen te gaar worden nemen ze teveel vocht op en wordt je puree te slap!
  13. -Als de aardappelen gaar zijn al het water af gieten.
  14. -Laat de aardapppelen met de deksel er nog op ca. 10 minuten nagaren.
  15. -Pureer de aardappelen met de pureeknijper in de bekken.
  16. -Kook de melk en doe deze al draaiend bij de puree.
  17. -Doe de boter erbij en voeg de room beetje bij beetje toe, tot de puree traag vloeibaar is.
  18. -Breng de puree lekker hoog op smaak met vers gemalen peper en zout. (voor toepassingen zie onderaan de
  19. pagina)
  20. -Laat de puree niet te lang draaien dan wordt hij taai.
  21. -De puree kan zo worden gevacumeerd en worden terug gekoeld.
  22. -Regenereren: 12 minuten in de steamer. (hang onder de stoomtreef een gastronormbak, voor het geval de
  23. zak opengaat.

Tips / Opmerkingen

Toepassingen: Getruffeerde aardappelpuree: Breng de puree hoog op smaak met 50 gram truffelolie, zout en peper.