Aardappelpuree (romig)

      Geen reacties op Aardappelpuree (romig)

 

Aardappelpuree (romig)

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 2 personen
Auteur carta.verbi.nl

Wat gaat er in?

  • 400 g aardappelen
  • 100 g roomboter
  • zout & peper naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen goed gaar.
  2. Stamp de aardappelen samen met de boter tot een fijne puree en voeg zout en peper toe.
  3. Schraap de puree door een zeef, dit kan een beetje lastig zijn maar geeft de puree wel een heel zachte en romige structuur (niet in een blender mixen!).

Tips / Opmerkingen

Variaties:

Doe de puree in een ovenschaal onder een hete gril tot de bovenkant goudbruin is (zie foto).
Voeg 50 g feta en 50 g gehakte olijven door de puree voor een Grieks tintje.