Aardappelpuree (romig)

      Geen reacties op Aardappelpuree (romig)

 

Print

Aardappelpuree (romig)

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken Nederlandse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 2 personen
Auteur carta.verbi.nl

Wat gaat er in:

  • 400 g aardappelen
  • 100 g roomboter
  • zout & peper naar smaak

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen goed gaar.
  • Stamp de aardappelen samen met de boter tot een fijne puree en voeg zout en peper toe.
  • Schraap de puree door een zeef, dit kan een beetje lastig zijn maar geeft de puree wel een heel zachte en romige structuur (niet in een blender mixen!).

Tips / Opmerkingen

Variaties:

Doe de puree in een ovenschaal onder een hete gril tot de bovenkant goudbruin is (zie foto).
Voeg 50 g feta en 50 g gehakte olijven door de puree voor een Grieks tintje.