Aardappels met tomaat en witte wijn

      Geen reacties op Aardappels met tomaat en witte wijn

Aardappels met tomaat en witte wijn

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram aardappelen geschild
  • 3 tomaten
  • 2 kleine sjalotten in ringen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 50 gram bladselderij fijngehakt
  • 200 ml witte wijn
  • Peper uit de molen
  • Zeezout

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Functie: Stomen
  3. 90 °C, gedurende 1 minuut
  4. Dompel de tomaten direct in koud water en verwijder daarna de velletjes.
  5. Was de aardappels en snijd ze in plakken van 3 mm dik.
  6. Verhit de olie in de koekenpan en fruit hierin knoflook, sjalot en de aardappelplakken.
    Blus het af met witte wijn.
    Doe het over in een dichte stoomovenpan.
  7. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadjes. Doe de tomaten en de bladselderij bij de aardappel in de stoomovenpan, breng op smaak met peper en zout. Meng het goed met elkaar en schuif de pan in de stoomoven.
  8. Functie: Stomen
  9. 100 °C, gedurende 12-14 minuten