Aardappelsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsalade

Aardappelsalade

Recept categorie Barbeque, Salades
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr  aardappelen
  • 1 eetlepel  suiker
  • 1 eetlepel  witte wijnazijn
  • 2 eetlepels  mayonaise
  • 3 eetlepels  zure room
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde bosuitjes
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde bieslook
  • 1 theelepel  Franse mosterd
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
  2. Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.
  3. Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met twee lepels door de aardappelen.
  4. Plaats de salade in de koelkast tot de salade door en door koud is geworden.
  5. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.