Aardappelsalade met gerookte makreel

      Geen reacties op Aardappelsalade met gerookte makreel

 

Aardappelsalade met gerookte makreel

Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 400 gram kriel gewassen
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 augurken in blokjes
  • 1 citroen
  • 1 bos rucola
  • ½ el pittige mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 4 gerookte makreel filets

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grote) of kook in water met zout en giet af.
  2. Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken.
  3. Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.
  5. Stoom intussen de eieren op 7 minuten op 100 °C en pel deze.
  6. Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
  7. Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en pluk die speels over de salade.
  8. Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen.

Bereidingstips

  1. Serveer met boerenbrood. U kunt dit gerecht zowel koud als lauwwarm serveren