Aardappelsalade met gerookte makreel

      Geen reacties op Aardappelsalade met gerookte makreel

 

Aardappelsalade met gerookte makreel

Aardappelsalade met gerookte makreel

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Salades
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 400 gram krieltjes (gewassen)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 augurk (in blokjes)
  • 1 citroensap
  • 1 bos rucola
  • ½ el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crême fraiche
  • peper
  • zout
  • 4 ei
  • 4 makreel (gerookte / filets)

Materialen:

  • Stoomovenpan

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grote) of kook in water met zout en giet af.
  • Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken.
  • Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.
  • Stoom intussen de eieren op 7 minuten op 100 °C en pel deze.
  • Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
  • Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en pluk die speels over de salade.
  • Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen.

Bereidingstips

  • Serveer met boerenbrood. U kunt dit gerecht zowel koud als lauwwarm serveren