Aardappelsalade met ham en bleekselderij

      Geen reacties op Aardappelsalade met ham en bleekselderij

 

Aardappelsalade met ham en bleekselderij

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Lunch, Salades
Keuken: Franse keuken
Porties 4 personen

Wat gaat er in?

  • 3 stengels bleekselderij
  • 750 gram vastkokende aardappelen (klein ongeschild)
  • zout
  • 2 eetlepels ciderazijn (of witte wijnazijn)
  • versgemalen peper
  • 1 dikke plak achterham 125 gram
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden. 

  2. Selderijblad bewaren. 

  3. Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen. 

  4. Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. 

  5. Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen. 

  6. Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen. 

  7. Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper. 

  8. Ham in reepjes snijden.

  9. Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. 

  10. Met mixer slagroom half stijf kloppen. 

  11. Al kloppend citroensap erbij druppelen. 

  12. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen. 

  13. Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen. 

  14. Salade op smaak brengen met zout en peper. 

  15. Over vier borden verdelen. 

  16. Garneren met selderijblad.