Aardappelsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsalade

Aardappelsalade

Recept categorie Gerecht met vlees, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 zakken Maaltje kriel aardappelen à 500 g
  • zout
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 zure appels
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 75 gram gepelde walnoten grof gehakt
  • 2 eetlepels bieslook geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de aardappelen onder stromend water schoon, halveer ze en kook ze in water met zout beetgaar. 

  2. Giet ze af en laat ze afkoelen. 

  3. Maak de bleekselderij schoon en schaaf de stengels in dunne plakjes. 

  4. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in stukjes.

  5. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, het citroensap en peper en zout naar smaak.

  6. Schep de aardappelen met de bleekselderij, de appel, de walnoten en de dressing door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout. 

  7. Garneer met het bieslook. 

  8. Lekker met een vegetarische schnitzel.