Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep

 

Print

Aardappelsoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg Aardappelen
  • 1 1/2 liter bouillon (tablet)
  • 350 gr boerensoepgroente (winterwortel, prei, selderij, bloemkool, peterselie)
  • 1 flinke rookworst
  • enkele plakjes bakbacon of spek

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, kook ze, afhankelijk van de soort, 15-20 minuten in de bouillon en stamp ze in de pan fijn.
  • Roer goed door.
  • Voeg de soepgroente toe, leg er de rookworst op en laat de soep met het deksel op de pan in ± 15 minuten door en door heet worden.
  • Snijd intussen de bacon in reepjes en bak die in een droge koekepan uit.
  • Snijd de worst in plakjes en schep die door de soep.
  • Strooi er de bacon over of geef die apart bij de soep.