Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep

 

Aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg Aardappelen
  • 1 1/2 liter bouillon (tablet)
  • 350 gr boerensoepgroente (winterwortel, prei, selderij, bloemkool, peterselie)
  • 1 flinke rookworst
  • enkele plakjes bakbacon of spek

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, kook ze, afhankelijk van de soort, 15-20 minuten in de bouillon en stamp ze in de pan fijn.
  2. Roer goed door.
  3. Voeg de soepgroente toe, leg er de rookworst op en laat de soep met het deksel op de pan in ± 15 minuten door en door heet worden.
  4. Snijd intussen de bacon in reepjes en bak die in een droge koekepan uit.
  5. Snijd de worst in plakjes en schep die door de soep.
  6. Strooi er de bacon over of geef die apart bij de soep.