Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep
Print

Aardappelsoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 liter bouillon
  • 500 gr aardappelen
  • 2 preien
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 theelepels marjolein
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 dl room

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de aardappelen op in de bouillon, kook ze gaar en pureer ze met een staafmixer.
  • Breng het geheel aan de kook, voeg de gesneden prei toe en laat de soep 20 minuten trekken.
  • Breng op smaak met de kruiden.
  • Klop er vlak voor het serveren de room door.
  • Serveer met stokbrood en gezouten roomboter.