Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep

Aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter bouillon
  • 500 gr aardappelen
  • 2 preien
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 theelepels marjolein
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 dl room

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de aardappelen op in de bouillon, kook ze gaar en pureer ze met een staafmixer.

  2. Breng het geheel aan de kook, voeg de gesneden prei toe en laat de soep 20 minuten trekken.
  3. Breng op smaak met de kruiden.
  4. Klop er vlak voor het serveren de room door.
  5. Serveer met stokbrood en gezouten roomboter.