Aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep

Aardappelsoep

25 gr boter 1 gesnipperde ui 3 uitgeperste teentjes knoflook 500 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 1 prei in ringen 100 gr worteltjes in plakjes 3 takjes bladselderij een mespunt rozemarijn 1 1/2 bouillontablet met water (6 dl) 1 bekertje zure room (1/8 liter) zout (cayenne)peper 2 eetlepels geknipte bieslook
Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 25 gr boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 500 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 prei in ringen
  • 100 gr worteltjes in plakjes
  • 3 takjes bladselderij
  • een mespunt rozemarijn
  • 1 1/2 bouillontablet
  • 6 dl water
  • 1/8 liter zure room
  • zout
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels geknipte bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.

  2. Voeg de aardappelen, prei, worteltjes, bladselderij en rozemarijn toe en smoor dit 5 minuten mee.

  3. Schenk er 2 1/2 deciliter heet water bij en laat het geheel in ongeveer 25 minuten gaar worden.

  4. Wrijf de groenten en aardappelen door een zeef.
  5. Verdun de aardappelpuree al roerend met de bouillon en laat dit onder af en toe roeren 3 minuten zacht koken.

  6. Klop de zure room los en verdun dit al roerend met enkele lepels hete soep.

  7. Schenk dit mengsel bij de resterende soep en laat het door en door warm worden, maar NIET meer koken.

  8. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de bieslook erover.

Tips / Opmerkingen

Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat bouillon toevoegen.
Garneer de soep desgewenst nog wat met snippers ham of met uitgebakken en
daarna verkruimeld rookspek.
Maak in het laatste geval de soep niet te zout.