Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

      Geen reacties op Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

 

Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar
Print

Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

Categorie Gerecht met vlees, Soepen
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de soep:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 stengels citroengras sereh
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml melk
  • Zout
  • Peper uit de molen

Voor de tartaar:

  • 200 gram runderfilet
  • 2 limoenbladeren Djeroek poeroet
  • 1 theelepel sesamzaan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Chilipoeder

Extra nodig:

  • ½ bos koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen.
  • Doe de aardappel met citroengras , bouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  • Stand: Stomen Temperatuur: 100°C Duur: 15 minuten
  • Of breng in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de runderfilet met een scherp mes zeer fijn.
  • Was en droog de limoenblaadjes, trek de nerven eruit en snipper de blaadjes zeer fijn.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te dansen.
  • Meng het zaad met limoenblad, olijfolie, sojasaus en een mespunt chilipoeder door de tartaar.
  • Neem het citroengras uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
  • Was de koriander, schut het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
  • Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden. Schenk de soep om de tartaar heen en bestrooi met wat chilipoeder en koriander.

Tips / Opmerkingen

Bent u geen liefhebber van korianderblad? Dan kunt u ook peterselie gebruiken.