Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

      Geen reacties op Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

 

Aardappelsoep met citroengras en rundertartaar

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de soep:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 stengels citroengras sereh
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml melk
  • Zout
  • Peper uit de molen

Voor de tartaar:

  • 200 gram runderfilet
  • 2 limoenbladeren Djeroek poeroet
  • 1 theelepel sesamzaan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Chilipoeder

Extra nodig:

  • ½ bos koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  2. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen.
  3. Doe de aardappel met citroengras , bouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  4. Stand: Stomen Temperatuur: 100°C Duur: 15 minuten
  5. Of breng in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  6. Snijd de runderfilet met een scherp mes zeer fijn.
  7. Was en droog de limoenblaadjes, trek de nerven eruit en snipper de blaadjes zeer fijn.
  8. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te dansen.
  9. Meng het zaad met limoenblad, olijfolie, sojasaus en een mespunt chilipoeder door de tartaar.
  10. Neem het citroengras uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
  11. Was de koriander, schut het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
  12. Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden. Schenk de soep om de tartaar heen en bestrooi met wat chilipoeder en koriander.

Tips / Opmerkingen

Bent u geen liefhebber van korianderblad? Dan kunt u ook peterselie gebruiken.