Aardappelsoep met maïs en doperwten

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep met maïs en doperwten

Aardappelsoep met maïs en doperwten

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels wokolie (Conimex)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 750 gram kruimig kokende aardappelen (Malta) geschild en in blokjes
  • 6 romatomaten in stukjes
  • 1 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 50 gram ongezouten pinda's fijn gehakt
  • 2 eetlepels koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 minuten.

  2. Bak de aardappelen 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij. 

  3. Breng alles aan de kook.

  4. Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar. 

  5. Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner. 

  6. Voeg de doperwten en de maïs toe en warm de soep goed door.

  7. Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda’s en het koriander erover.

Wijnadvies: Rosé d'Anjou