Aardappelsoep met salami en geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep met salami en geitenkaas

Aardappelsoep met salami en geitenkaas

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram salami in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 500 gram aardappels in blokjes
  • 1 eetlepel verse tijm (blaadjes, zakje à 15 g)
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika in brede repen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 4 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. In soeppan 2 eetlepels olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken. 

  2. Salami op bordje scheppen. 

  3. In bakvet ui glazig fruiten. 

  4. Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken. 

  5. Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 eetlepels op laag vuur koken. 

  6. Courgette in lange dunne plakken snijden. 

  7. Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren. 

  8. Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden. 

  9. Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren. 

  10. Soep opnieuw 3 minuten zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. 

  11. Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen. 

  12. Geroosterde groenten erin scheppen. 

  13. Salami en geitenkaas erover strooien. 

  14. Peper erboven malen of strooien.