Aardappelsoep met spek

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep met spek
Print

Aardappelsoep met spek

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 preistronken
  • 1 witte selder
  • 2 wortelen
  • 4 uien
  • 1 soepkip
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr spek
  • 50 gr kervel
  • tijm laurier
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder,
  • 1 ui, tijm, laurier en 2 wortelen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snijd het wit van de prei, de selder en de ui fijn.
  • Stoof ze aan in boter, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg vervolgens de aardappelen toe en laat die zachtjes gaar koken.
  • Mix en kruid en haal de soep door een zeef.
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat ze uitbakken.
  • Doe ze in de soep, werk af met een kerveltakje en serveer.