Aardappeltaart

      Geen reacties op Aardappeltaart

 

Aardappeltaart

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 850 gram aardappelen vastkokende geschild
  • 200 ml room
  • 6 eieren
  • 2 tenen knoflook gehakt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de aardappelen met behulp van de keukenmachine of een mandoline in mooie dunne plakjes van 2 mm dikte. Was de plakjes om het zetmeel te verwijderen.
  2. Meng de room met de eieren en knoflook en breng het hoog op smaak met peper uit de molen en wat zeezout. Meng het door de aardappelschijfjes.
  3. Bekleed een stoomovenpan met gaatjes van 1,5 liter, ruim met vetvrij papier.
  4. Verdeel de aardappelplakjes met het roommengsel over de beklede stoomovenpan.
  5. Dek het af met vetvrij papier en schuif het in de stoomoven.
  6. Functie: Stomen

    100 ºC, 
    gedurende 35-40 minuten

Tips / Opmerkingen

Strooi wat kaas over de taart zodra hij klaar is, daarna even gratineren onder de grill.