Aardbei-rabarber kruimeltaart

      Geen reacties op Aardbei-rabarber kruimeltaart

 

Aardbei-rabarber kruimeltaart

Recept categorie Taart
Porties 6
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 750 g rabarber in stukken gesneden van ongeveer 5 centimeter
  • 453 g aardbeien
  • 300 g fructose
  • 1 sinaasappelsap van 1 sinaasappel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 80 g maïzena

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Maak de vulling door de rabarber, de aardbeien, de fructose, de maïzena en de sinaasappelsap en –rasp en wat peper met elkaar te vermengen. Laat de ingrediënten van de vulling een uurtje staan. Let op dat de maïzena goed is vermengd!

  3. Meng in de tussentijd de crumble, zonder de grof gehakte noten, net zo lang in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan. Voeg als laatste met de hand de gehakte noten toe.

  4. Vet een ovenschaal in. Stort hierin de vulling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble (klonterige kruimels).

    Bak het geheel 40 minuten in de oven met een velletje aluminiumfolie erop. Bak het vervolgens nog eens 15 minuten zonder aluminiumfolie.

    Dien de taart warm op met zure room eroverheen.