Aardbei-rabarber kruimeltaart

      Geen reacties op Aardbei-rabarber kruimeltaart

 

Aardbei-rabarber kruimeltaart

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 6
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 750 g rabarber (in stukken gesneden van ongeveer 5 centimeter)
  • 453 g Aardbeien
  • 300 g fructose
  • 1 sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
  • rasp ( van 1 sinaasappel)
  • 80 g maïzena

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Maak de vulling door de rabarber, de aardbeien, de fructose, de maïzena en de sinaasappelsap en –rasp en wat peper met elkaar te vermengen.
  • Laat de ingrediënten van de vulling een uurtje staan.
  • Let op dat de maïzena goed is vermengd!
  • Meng in de tussentijd de crumble, zonder de grof gehakte noten, net zo lang in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan.
  • Voeg als laatste met de hand de gehakte noten toe.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Stort hierin de vulling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble (klonterige kruimels).
  • Bak het geheel 40 minuten in de oven met een velletje aluminiumfolie erop.
  • Bak het vervolgens nog eens 15 minuten zonder aluminiumfolie.
  • Dien de taart warm op met zure room eroverheen.