Aardbei twisters

      Geen reacties op Aardbei twisters

 

Aardbei twisters

Gemaakt van vers bladerdeeg

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Bereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totaal tijd 40 minuten
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 50 g aardbeien gepureerd
  • 1 pakje Monchou
  • 15 g witte basterdsuiker
  • poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200 C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor het gebruik uit de koelkast halen.
  2. Meng in een kom de Monchou met de basterdsuiker door elkaar met een lepel.
  3. Strijk dit mengsel over het bladerdeeg uit in een dun laagje.
  4. Snijd de bladerdeeg in het midden door de helft. Bestrijk 1 helft met de puree van aardbeien.
  5. Leg de andere plak bladerdeeg, met de mon chou naar beneden, op de met aarbei besmeerde plak.
  6. Snijd in vijf gelijke repen en draai tot twisters.
  7. Bak gedurende 25-30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  8. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Aardbei twisters werkwijze