Aardbeien-custard taart

      Geen reacties op Aardbeien-custard taart

 

Aardbeientaart

Aardbeien-custard taart

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 8
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol bladerdeeg (rond Ø 26 cm)
  • 70 gram chocola
  • Steunvulling

Voor de custard:

  • 500 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje (het Merg er van)
  • 35 gram custard
  • 250 ml slagroom (geklopt)

Voor de garnering:

  • 2 doosjes Aardbeien (schoongemaakte /bij 6 aardbeien groene kroontje laten zitten)
  • 1 zakje geleipoeder

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.
  • Doe het bladerdeeg in een ingevette bakvorm, bekleed met bakpapier en doe er een steunvulling in.
  • Bak dit 15 minuten in de oven.
  • Verwijder de steunvulling en bak de bodem nog ongeveer 5 minuten.
  • Laat de bodem afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie, of in de stoomoven op 90 °C voor ongeveer 6 minuten.
  • Bestrijk de binnenkant van de bodem met de chocolade en laat verder afkoelen.
  • Breng de melk aan de kook, maar houd vier eetlepels apart.
  • Meng de custard met de suiker, het ei en vier eetlepels van de koude melk.
  • Doe het vanillemerg in de hete melk.
  • Neem vervolgens vier eetlepels van de hete melk en meng dit met de custard.
  • Giet daarna alles in de hete melk en laat het even doorkoken.
  • Pas op voor aanbranden!
  • Laat het afkoelen en roer het voortdurend om.
  • Klop de slagroom stevig en klop het door de afgekoelde pudding.
  • Verdeel de crème over de bodem en bedek met de schoongemaakte aardbeien.
  • Leg bovenop wat aardbeien met het groene kroontje.
  • Maak de afdekgelei zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Tot slot: gebruik een bakpenseel om de aardbeien mooi glanzend te lakken met de gelei