Aardbeien dame blanche

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeien dame blanche

 

Groentenballetjes met romige tomatensaus

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Totaal tijd 45 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 g kruimige aardappelen in grove stukken
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 125 ml volle yoghurt
  • 4 tl gemalen koriander ketoembar
  • 4 tl gemalen komijn djinten
  • 3 tl kurkuma
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngehakt
  • 4 el bloem
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 3 tl verse gemberwortel geraspt
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 1/2 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 100 ml olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken.
  2. Aardappelen en bloemkool afgieten en fijnstampen met 2 el yoghurt.
  3. Helft van gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander erdoor mengen.
  4. Bloem toevoegen en puree op smaak brengen met zout en peper.
  5. Handen met bloem bestuiven en van pureemengsel ca. 30 balletjes draaien.
  6. In koekenpan knoflook, gember, rode peper en rest van specerijen in 2 el olie bakken.
  7. Tomaten toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot saus is ingedikt; zo nu en dan roeren.
  8. Oven voorverwarmen op 100°C.
  9. Rest van olie in diepe pan of wok verhitten.
  10. Groenteballetjes in porties in 4-5 min. rondom bruin en gaar frituren.
  11. Op keukenpapier laten uitlekken en in oven warmhouden.
  12. Saus van vuur nemen en met zout en peper op smaak brengen.
  13. Rest van yoghurt erdoor roeren.
  14. Saus over groenteballetjes scheppen of erbij serveren.
  15. Rest van verse koriander erover strooien.