Aardbeien dame blanche

      Geen reacties op Aardbeien dame blanche

Aardbeien dame blanche


Recept categorie Gerecht met fruit, IJs, Nagerecht
Keuken: Franse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • ½ liter slagroomijs (bak à 1 liter)
  • 250 gram aardbeien
  • ½ pakje koksroom (à 200 ml)
  • 1 reep pure chocolade (100 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. ½ liter ijs uit bak scheppen en in schaal doen (rest terugzetten in diepvries).

  2. IJs iets laten smelten.

  3. Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden.

  4. Aardbeien door ijs scheppen en tot gebruik in vriezer zetten.

  5. In steelpan room verwarmen.

  6. Chocolade in stukjes breken en door room roeren.

  7. Blijven roeren tot chocolade gesmolten is, niet laten koken.

  8. Aardbeienijs over vier coupes verdelen, warme chocoladesaus erover schenken.

  9. Direct serveren.

  10. Wijnadvies: Graves-Supérieures